5 tips om een 10-14-curriculum te ontwikkelen

Vives geeft in dit dossier de stand van zaken van 10-14-onderwijs in Nederland weer. Je leest welke initiatieven er van onderwijsinstellingen zijn genomen om dit onderwijs toe te passen. Zo volgt bijvoorbeeld sinds dit schooljaar een groep basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ’s middags les op Academie Tien in Utrecht, Leidsche Rijn, om te proeven van het voortgezet onderwijs. Verder geeft SLO 5 tips om een 10-14-curriculum te ontwikkelen.

Lees hier het dossier.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder