“De huidige sorteermachine moet bij het grofvuil”

De coalitie wil dat de eindtoets weer direct meetelt bij het schooladvies. Louise Elffers (onderwijswetenschapper) begrijpt dit. Maar zou het liever helemaal anders zien. In februari schreef ze hierover een column in de Volkskrant.

Met de beslissing om de eindtoets weer direct mee te laten tellen bij de formulering van het schooladvies, wordt echter voor de zoveelste keer gesleuteld aan de sorteermachine die Nederland hanteert bij de overgang naar het voortgezet onderwijs. In plaats van de schroefjes telkens opnieuw aan te draaien, wordt het de hoogste tijd die al jaren krakende en piepende machine nu eindelijk bij het grofvuil te zetten.

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder