De voordelen van 10-14 Onderwijs in de Gelderlander

In februari plaatste de krant de Gelderlander een artikel over 10-14 Onderwijs. Onder andere leerlingen van de Gelderse tienerschool De Overstap uit Zetten vertellen over hun ervaringen.

Meike uit Zetten balanceert op het randje van mavo en havo. Het 11-jarige meisje zit nu nog in groep 8 en is wat verlegen. Maar ze weet wat ze wil: juf worden. Daarvoor heeft ze een havo-diploma nodig. Gelukkig hoeft ze nog niet te kiezen welke vervolgopleiding ze gaat doen, want ze zit op de tienerschool De Overstap in Zetten. “Ze heeft nu twee jaar extra de tijd om te werken aan het havo-diploma,” vertelt haar moeder.

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder