“Goed voor de kansengelijkheid, is de gedachte”

Amsterdamse scholen krijgen meer geld wanneer zij een brede brugklas hebben. Herman van de Werfhorst (hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de Onderwijsraad) vertelt aan het NRC of een brede brugklas de oplossing is voor kansenongelijkheid.

In zo’n brede brugklas zitten middelbare scholieren van alle niveaus bij elkaar. De definitieve selectie op schoolniveau wordt dan nog even uitgesteld. In die extra tijd kunnen zwakkere leerlingen (bijvoorbeeld met een lagere sociaal-economische status of een migratie-achtergrond) zich optrekken aan sterkere leerlingen. Ze komen dan vaker op een hoger niveau terecht: goed voor de kansengelijkheid, is de gedachte.

Klik hier als je het hele interview met Van de Werfhorst wilt lezen.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder