Ons onderwijssysteem versterkt ongelijkheid

Het Rijk heeft voor volgende schooljaar 750 miljoen euro gereserveerd voor kansengelijkheid op scholen. In februari plaatste Het Financieele Dagblad hierover het artikel‘Extra geld is niet de oplossing voor ongelijkheid op school, zeggen experts’.

Kan 10-14-onderwijs een rol spelen bij het vergroten van kansengelijkheid? Het artikel in het FD sluit af met de volgende woorden:

Tot slot zijn structurele veranderingen nodig, omdat het onderwijssysteem in Nederland de ongelijkheid versterkt. Dit is ook het pleidooi van de Onderwijsraad. Vooral de vroege selectie op twaalfjarige leeftijd is problematisch, omdat het steeds moeilijker is om later van niveau te wisselen.

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder