12 - Feb - 2019

SLO Context op bezoek bij het Tienercollege Noordoostpolder

In de speciale NOT-editie van SLO Context staat een artikel over 10-14 Onderwijs. Hiervoor is SLO Context op bezoek geweest bij het Tienercollege Noordoostpolder.

Leerling Danie: “Op mijn vorige basisschool vond ik het vaak makkelijk. Als je alles af had, kon je méér werk maken, maar dat is iets anders dan meer uit jezelf halen. (…) Ik vind dit een goede tussenstap tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs. Je went alvast aan hoe het daar is.”

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Conferentie 10-14 Onderwijs

Op 8 april is de conferentie 10-14 Onderwijs in Utrecht. De datum en plaats die je leest in SLO Context zijn niet juist. Graag tot ziens op 8 april!

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder