“Steeds meer leerlingen kiezen voor een tienerschool”

De keuze voor vmbo, havo of vwo komt soms te vroeg. Door eerst naar een tienerschool te gaan kunnen leerlingen later hun keuze maken. De NOS schreef een artikel over tienerscholen die in opkomst zijn.

Vmbo, havo of toch vwo? Kinderen van twaalf jaar staan na het afronden van de basisschool voor deze beslissing. Met behulp van het schooladvies en het resultaat van de eindtoets wordt bepaald welk niveau past. Maar soms komt die keuze te vroeg. Steeds meer leerlingen kiezen daarom voor de ‘tienerschool’.

Het begon als pilot met zes scholen, nu zijn dat er al vijftien. Volgend jaar starten er nog eens tien nieuwe scholen, blijkt uit cijfers van Het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs.

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen. Dit item was ook onderdeel van het NOS Journaal van Acht uur op 15 november 2019.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder