08 - Oct - 2019

Subsidie ter bevordering van kansgelijkheid

Onderwijsinstellingen kunnen in 2019 of in 2020 subsidie aanvragen om een regionale samenwerking aan te gaan ter bevordering van kansengelijkheid in het onderwijs. 10-14-onderwijs streeft o.a. naar kansengelijkheid voor alle leerlingen.

Lees hier het besluit vaststellingbeleidsregel subsidie regionale samenwerking bevordering kansgelijkheid in onderwijs en hoe je de subsidie aanvraagt.

10-14-onderwijs streeft naar een goede overgang tussen primair- en voortgezet onderwijs. Hierbij wordt samengewerkt tussen het onderwijs, het kind, de ouders/verzorgers en de omgeving. Door deze samenwerking kan 10-14-onderwijs nieuwe en geschiktere praktijken ontwikkelen voor een geleidelijke overgang van het ene naar het andere onderwijstype, het uitstellen van de keuze voor vervolgonderwijs en het creëren van ‘een ononderbroken ontwikkelingsproces voor alle leerlingen’. Dit gebeurt door maatwerk-onderwijs dat is afgestemd op verschillen in talent, tempo en passie van de leerling. De subsidie ondersteunt deze ontwikkeling.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder