Tweede tussenrapportage 10-14-onderwijs

Het laatste tussenrapport van de monitor 10-14-onderwijs is beschikbaar gesteld door Oberon. De tussenrapportage geeft een mooi beeld van de 12 scholen die ieder op eigen wijze 10-14-onderwijs aanbieden. Het laat ook zien waarom ouders en leerlingen kiezen voor deze vorm van onderwijs.

Niet alle vormen van 10-14-onderwijs werken per definitie aan het uitstellen van het keuzemoment voor het voortgezet onderwijs. Eerder is sprake van flexibilisering van het keuzemoment. Zo zijn er ook 10-14-scholen die leerlingen juist eerder laten kennismaken met het voortgezet onderwijs.’Aldus de minister voor Basis-en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob.

Lees hier de kamerbrief van Arie Slob en hier het tussenrapport van Oberon. In het najaar van 2020 komt de eindrapportage uit.

VOS/ABB heeft de belangrijkste succesfactoren en knelpunten uit het rapport hier opgesomd.

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder