Presentaties conferentie 10-14 Onderwijs

Er was een mooie opkomst en grote betrokkenheid van een zeer gemêleerd gezelschap van geïnteresseerden en actieve participanten op onze landelijke conferentiedag 10-14 Onderwijs op 28 september jl.. We kijken terug op een informatieve, kwalitatieve en zeer inspirerende netwerkmiddag in de gastvrije en goed georganiseerde locatie van Academie1014. De meeste presentaties van deze conferentie kun je hier vinden.

We hopen dat je weer op de hoogte bent van alle actuele ontwikkelingen en voldoende bagage mee hebt terug kunnen nemen  jouw eigen onderwijspraktijk.

In online themasessies delen we ervaringen en praktijken op relevante thema’s binnen 10-14 onderwijs. Op 15 april stond de bijeenkomst in het teken van financiën. Financiering en het business model hebben logischerwijs impact op de organisatie. Wat voor afspraken kunnen deelnemende besturen maken?

Lees verder

Op 23 april bezochten Henk Hagoort en Freddy Weima, respectievelijk de voorzitters van de VO-raad en PO-Raad, het 10-14 initiatief Fourteens in Beverwijk. Tijdens het bezoek spraken zij met leerlingen, ouders, coaches, de zorgcoördinator en bestuurders.

Lees verder

Op 12 februari was de eerste online themasessie voor projectleiders en locatieleiders met dit keer als thema werving, aannamebeleid en relatie met scholen in de regio. Een geanimeerd gesprek waarin vragen aan bod kwamen over hoe de werving voor nieuwe leerlingen werkt, wat dat doet in de relatie met andere...

Lees verder

Op dinsdag 9 april is er een inspiratiesessie voor bestuurders van het Lerend Netwerk 10-14 / 0-18 Onderwijs. Trudie Schils, hoogleraar onderwijseconomie, verzorgt een presentatie over het vernieuwen van onderwijs in Nederland. Daarna zal er gezamenlijk gewerkt worden aan een ‘advies voor een nieuwe minister’.

Lees verder