Themabijeenkomst initiatieven 10-14 Onderwijs

Op maandag 28 maart 2022 organiseert het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs een inhoudelijke themabijeenkomst voor de initiatieven die aangesloten zijn bij het netwerk.

Het Lerend Netwerk biedt een Platform waarin we onderling kennis kunnen delen en elkaar kunnen bedienen (brengen en halen) vanuit de diversiteit van de initiatieven. Alle 10-14 initiatieven, startend of al verder ontwikkeld, hebben vragen over de inhoud met het oog op duurzame kwaliteit.

Onder het motto “delen is verbinden en versterken” gaan we deze bijeenkomst een kwaliteitsslag maken door met elkaar op zoek te gaan naar een betekenisvolle invulling van onderlinge collegiale visitatie en feedback. Met als doel om vooral veel van elkaar te leren! En met elkaar te bouwen aan toekomstbestendige ontwikkelingen van 10-14 Onderwijs!

De initiatieven aangesloten bij het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs ontvangen binnenkort een uitnodiging met het programma. De bijeenkomst vindt online plaats.

Op het Modus werken ze met raakvakken. Ze spreken bijvoorbeeld niet meer over rekenen en taal maar werken met vijf raakvakken. Ieder raakvak ‘r_a_a_k_t_’ _het thema. Op deze manier maken ze het onderwijs betekenisvol voor hun leerlingen.

Lees verder

De overstap van po naar vo is een bepalende stap voor de verdere schoolloopbaan van leerlingen. Met een kansrijk schooladvies en een kansrijke plaatsing in het vo komen leerlingen op de plek terecht die past bij hun capaciteiten, ontwikkeling en interesses.

Lees verder

Nu SLO'er Maaike Rodenboog het 10-14-stokje overdraagt, memoreert ze in een blog wat de afgelopen jaren samen met alle betrokken leraren, schoolleiders in netwerken en daarbuiten is bereikt. En dat is best veel! Een themawebsite, leerdoelkaarten voor de meeste vakgebieden, een FAQ, conferenties en een goede samenwerking met het Lerend...

Lees verder