Themabijeenkomst initiatieven 10-14 Onderwijs

Op maandag 28 maart 2022 organiseert het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs een inhoudelijke themabijeenkomst voor de initiatieven die aangesloten zijn bij het netwerk.

Het Lerend Netwerk biedt een Platform waarin we onderling kennis kunnen delen en elkaar kunnen bedienen (brengen en halen) vanuit de diversiteit van de initiatieven. Alle 10-14 initiatieven, startend of al verder ontwikkeld, hebben vragen over de inhoud met het oog op duurzame kwaliteit.

Onder het motto “delen is verbinden en versterken” gaan we deze bijeenkomst een kwaliteitsslag maken door met elkaar op zoek te gaan naar een betekenisvolle invulling van onderlinge collegiale visitatie en feedback. Met als doel om vooral veel van elkaar te leren! En met elkaar te bouwen aan toekomstbestendige ontwikkelingen van 10-14 Onderwijs!

De initiatieven aangesloten bij het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs ontvangen binnenkort een uitnodiging met het programma. De bijeenkomst vindt online plaats.

SOOOOL10-14 is inmiddels een echte leergemeenschap geworden waar we kennis delen met elkaar en met bezoekers. We houden onze ogen en oren altijd wijd open voor wat er beter kan. We ontvangen allerlei visite die geïnteresseerd is in wat we doen. Zo krijgen we ook feedback. Soms van dichtbij, soms...

Lees verder

De scholen 10-14 Onderwijs hebben het idee omarmd van een collegiale audit in de vorm van een “friendly visit”. 10 Initiatieven zijn dit schooljaar actief, voorzien van behulpzame instrumenten, aan de slag met de uitvoering hiervan. Ondersteuning wordt gegeven vanuit het Lerend Netwerk, maar ook SLO is bereid om terzijde...

Lees verder

10-14 Onderwijs heeft de afgelopen 15 jaar veel ontwikkeling doorgemaakt. Een zoektocht vanaf de start naar de behoeften van de leerlingen in hun leerproces, zeker in de overgang POVO. Aangevuld en onderbouwd met onderzoek startten de eerste pioniers vanaf 2012 met nieuwe onderwijsvormen.

Lees verder

Door de pandemie zijn we elkaar de afgelopen jaren letterlijk uit het oog verloren. Het nieuwe jaar geeft gelukkig weer nieuwe kansen! Fysieke ontmoetingen gaan weer opgestart worden. Activiteiten vinden weer plaats.

Lees verder