Wat ooit begon als een diepe wens…is nu een realiteit!

Een route binnen het onderwijs, waarin innovatie, betekenisvol onderwijs, een samenhangend en doorlopend curriculum en het écht zien en horen van kinderen samen zouden komen.

Op 23 mei 2023 vierde Onderwijsroute 10-14 Zwolle hun eerste lustrum. Vooral kinderen lieten hier hun stem horen, maar ook medeontwerpers uit voorbije jaren. Kenmerkend is de stem van de onderzoeker en de verkenner, die de basis is voor de groei in al zijn facetten van Onderwijsroute 10-14 in Zwolle. Op deze middag ervaarden we met elkaar weer die heerlijke energie van het sámen, met elkaar, bouwen aan nieuw, uitdagend, samenhangend en betekenisvol onderwijs. Ondanks mislukkingen en teleurstellingen op het pad hield het team van Zwolle elkaar vast, keken ze scherp en zochten ze naar oplossingen. Omdat ze het ánders en béter wilden doen; om zo al die prachtige kinderen op hun school maximaal tot hun recht te laten komen. Vertrekpunt van alles wat zij doen is de groei van kinderen. Groei dat ook gaat over de onderwijsontwikkeling ten behoeve van de kinderen. En het gaat ook over de volgende stap: het bouwen aan ontwikkelingsgericht onderwijs voor leerlingen tussen 0 en 18 jaar, zonder “schotten”. 10-14 is daarmee een tussenstap en éérste stap geweest naar een breed vormend onderwijs. Een stap naar funderend onderwijs. Wij feliciteren Zwolle met deze mooie Route!

Op 12 februari was de eerste online themasessie voor projectleiders en locatieleiders met dit keer als thema werving, aannamebeleid en relatie met scholen in de regio. Een geanimeerd gesprek waarin vragen aan bod kwamen over hoe de werving voor nieuwe leerlingen werkt, wat dat doet in de relatie met andere...

Lees verder

Op dinsdag 9 april is er een inspiratiesessie voor bestuurders van het Lerend Netwerk 10-14 / 0-18 Onderwijs. Trudie Schils, hoogleraar onderwijseconomie, verzorgt een presentatie over het vernieuwen van onderwijs in Nederland. Daarna zal er gezamenlijk gewerkt worden aan een ‘advies voor een nieuwe minister’.

Lees verder

Afgelopen jaar zijn er bij wijze van pilot een aantal collegiale visitaties uitgevoerd in de vorm van ‘Friendly Visits’. Dit najaar hebben de scholen die hieraan meededen deze bezoeken geëvalueerd en op de conferentie zijn al resultaten gedeeld. Ook zijn er aanbevelingen gedaan waarmee het Lerend Netwerk aan de slag...

Lees verder