10-14 Onderwijs: interessante vragen en antwoorden

In aanloop naar de vorige landelijke conferentiedag hebben de samenwerkende organisaties Spring High Amsterdam en Onderwijsroute 10-14 Zwolle, Het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs en SLO vragen van de deelnemers als uitgangspunt genomen voor de inrichting van deze dag.

Om deze relevante vragen niet verloren te laten gaan, zijn ze uit het scholenveld vastgehouden en voorzien van verschillende, elkaar aanvullende antwoorden. De antwoorden worden gegeven door experts, teamleiders en leraren. Dit levert een mooi samengesteld palet, dat we ook graag met het 10-14 Onderwijs willen delen.

We doen dit op de websites van zowel SLO als die van het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs. SLO behartigt de curriculum-gerelateerde vragen (vanuit het welbekende spinnenweb) en het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs richt zich vooral op de overwegingen om met 10-14 Onderwijs te starten, visie en organisatorische vraagstukken, knelpunten rond wet- en regelgeving en hoe je hiermee om kan gaan. Doe er vooral je voordeel mee!

Heb je andere vragen over 10-14 Onderwijs, of wil je je ervaringen delen door antwoorden te geven of aan te vullen? Stuur dan je bericht naar: lerendnetwerk@1014onderwijs.nl of L.stoffers@slo.nl

SOOOOL10-14 is inmiddels een echte leergemeenschap geworden waar we kennis delen met elkaar en met bezoekers. We houden onze ogen en oren altijd wijd open voor wat er beter kan. We ontvangen allerlei visite die geïnteresseerd is in wat we doen. Zo krijgen we ook feedback. Soms van dichtbij, soms...

Lees verder

De scholen 10-14 Onderwijs hebben het idee omarmd van een collegiale audit in de vorm van een “friendly visit”. 10 Initiatieven zijn dit schooljaar actief, voorzien van behulpzame instrumenten, aan de slag met de uitvoering hiervan. Ondersteuning wordt gegeven vanuit het Lerend Netwerk, maar ook SLO is bereid om terzijde...

Lees verder

10-14 Onderwijs heeft de afgelopen 15 jaar veel ontwikkeling doorgemaakt. Een zoektocht vanaf de start naar de behoeften van de leerlingen in hun leerproces, zeker in de overgang POVO. Aangevuld en onderbouwd met onderzoek startten de eerste pioniers vanaf 2012 met nieuwe onderwijsvormen.

Lees verder

Door de pandemie zijn we elkaar de afgelopen jaren letterlijk uit het oog verloren. Het nieuwe jaar geeft gelukkig weer nieuwe kansen! Fysieke ontmoetingen gaan weer opgestart worden. Activiteiten vinden weer plaats.

Lees verder