10-14 Onderwijs: interessante vragen en antwoorden

In aanloop naar de vorige landelijke conferentiedag hebben de samenwerkende organisaties Spring High Amsterdam en Onderwijsroute 10-14 Zwolle, Het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs en SLO vragen van de deelnemers als uitgangspunt genomen voor de inrichting van deze dag.

Om deze relevante vragen niet verloren te laten gaan, zijn ze uit het scholenveld vastgehouden en voorzien van verschillende, elkaar aanvullende antwoorden. De antwoorden worden gegeven door experts, teamleiders en leraren. Dit levert een mooi samengesteld palet, dat we ook graag met het 10-14 Onderwijs willen delen.

We doen dit op de websites van zowel SLO als die van het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs. SLO behartigt de curriculum-gerelateerde vragen (vanuit het welbekende spinnenweb) en het Lerend Netwerk 10-14 Onderwijs richt zich vooral op de overwegingen om met 10-14 Onderwijs te starten, visie en organisatorische vraagstukken, knelpunten rond wet- en regelgeving en hoe je hiermee om kan gaan. Doe er vooral je voordeel mee!

Heb je andere vragen over 10-14 Onderwijs, of wil je je ervaringen delen door antwoorden te geven of aan te vullen? Stuur dan je bericht naar: lerendnetwerk@1014onderwijs.nl of L.stoffers@slo.nl

Donderdag 9 september is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio Katwijk.

Lees verder

Afgelopen week is route 10-14 Delden van start gegaan. Met Route 10-14 zetten IKC Magenta en het Twickel College Delden een krachtig onderwijsconcept neer waarbij leerlingen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfbewuste tieners die de wereld en zichzelf wat te bieden hebben.

Lees verder

Op dinsdag 28 september 2021 is de conferentie 10-14 Onderwijs. We zijn te gast op Academie 1014 in Almere. Na een periode van online-ontmoetingen op afstand willen we deze conferentie weer fysiek vormgeven op deze inspirerende locatie. Echte ontmoetingen dus!

Lees verder